ПРЕЧКИТЕ ПРЕД КРИЗАТА ИЗЛИЗАТ ВЪВ ВАКАНЦИЯ

Две статии, които прочетох в Investor.bg, както и моите разсъждения като индивидуален трейдър, ми дават достатъчно основания да заявя, че пречките пред световната финансова криза излизат във ваканция.

В статията „Лятото – сезонът на кризите” се напомня, че съдбата на 20-ти век е била предопределена от 3 летни кризи, задълбочени от факта, че ключови политици са предпочели да прекарат лятото във ваканция. Става въпрос за „Юлската криза“, довела до избухването на Първата Световна Война месец по-късно; за колабирането на германската банкова система през юли 1931 г, превърнала се в първата глобална Голяма депресия; и отказването на американците от златния стандарт през август 1971 г., довело до десетилетие на глобална валутна нестабилност.

Втората статия се нарича „Моментът на истината за еврозоната – през септември” и в нея се казва, че без значение дали е криза, или не е криза, повечето европейски политици излизат в отпуск през август и оставят всички свои държавни грижи за решаване през есента.

А сега като технически анализатор ще обърна вашето внимание към дневната графика на германския индекс DAX. На нея се вижда, че от месец май 2011 г. насам цената е начертала една голяма вълна І, голяма вълна ІІ, последвани от вълна 1 и вълна 2 от по-нисък порядък, които са началото на вълна ІІІ. Вълна 2 може току що да е завършила, може и да боцне още малко, но след нея с голяма степен на вероятност можем да очакваме вълна 3 от ІІІ, която според вълновата теория на Елиът е най-мощната от всички вълни. С червената линия съм начертал един много възможен сценарий.

Ваканция за политиците – работа за трейдърите!

Реклами

About Стефан Трашлиев

Индивидуален трейдър на международните форекс пазари. Журналист популяризатор. Google
Галерия | Публикувано на КОМЕНТАРИ и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s