НЕ ИЗПАДАЙТЕ В ЕУФОРИЯ ЗА ПОКУПКИ

Внимание! Не копирайте стратегията на хедж фондовете.

В статия от Investor.bg на 14 август чета, че сред хедж фондовете е настанала паника за закриване на къси позиции срещу европейските индекси. А това би следвало да означава, че едни много мощни инвестиционни компании извършват лавина от покупки. Като следствие на тези масирани покупки европейските индекси би следвало да скочат до небето. Не е посочено за какъв период става въпрос, но фактите са, че вече 5 дни и европейските, и американските индекси се движат в една много тясна консолидация в рамките под 2 процента. Да, възможно е да има масирани покупки, но за да не наблюдаваме драстична промяна на цената през един толкова голям период от време, срещу тези покупки има достатъчно на брой продажби, а такава ситуация изобщо не може да определи като паника.

Затова много ви моля, не изпадайте в еуфория за покупки. В статията  пише, че когато за последен път хедж фондовете са закривали късите си позиции с такава скорост през април 2009 г. това е било последвано от повишение на някои от индексите над 30 процента. Вярно е, че подобна тясна консолидация твърде скоро ще приключи, но към днешна дата потенциал, а и фактори за поскъпване по-скоро няма.

Затова лично аз в момента дори и не мисля за дълги позиция и ако някакво повишение на индексите все пак се случи, по-скоро ще го изчакам да завърши и ще търся подходящ момент за откриване на къси позиции.

Накрая още веднъж ще ви кажа: Не копирайте стратегията на хедж фондовете, защото ако сме чули, че с дясната си ръка купуват, не знаем какво правят с лявата!

Реклами

About Стефан Трашлиев

Индивидуален трейдър на международните форекс пазари. Журналист популяризатор. Google
Галерия | Публикувано на КОМЕНТАРИ и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s