КРАЯТ НА „ВЪЗХОДА” СТРЕМИТЕЛНО НАБЛИЖАВА

Холивудският водевил „Фискалната пропаст” завърши с бурни ръкопляскания. Буквално за часове в първия ден на новата година индексът Дау Джонс се повиши с повече от 600 долара, което е ръст с почти 5 процента. За един работен ден. Дали някой се е възползвал от това!?

Като индивидуален трейдър и технически анализатор аз вече съм загърбил резултата от манипулациите на високопоставените чиновници и се интересувам от бъдещото развитие на пазара. Преди малко повече от месец написах, че последният напън на индексите вече е настал, но събитията от тогава насам се случиха по-бързо от личните ми очаквания. Затова с днешна дата мога да заявя, че краят на „възхода” е вече доста по-близо.

Независимо, че еуфорията все още е доминиращото настроение на пазарите, тя по никакъв начин не е подкрепена от реално подобрение на икономическата среда, както в Европа, така и зад океана. Затова възходът ще продължи точно дотогава докато бичият оптимизъм е повече от мечия песимизъм.

Потвърждение за скорошен край на възхода намираме и на графиките на някои от американските индекси. За илюстрация съм показал седмичната графика на DJI. Вижда се, че поскъпването през последната година, което се вмества между червените линии, е вече с доста по-слаб наклон от възходящия тренд, започнал в началото на 2009 г., очертан с черните линии. Нещо повече – конфигурацията между червените линии започва да прилича на т.нар. краен диагонал. Както се подсказва и от името му, той увенчава края на едно движение.

030Krai11

Реклами

About Стефан Трашлиев

Индивидуален трейдър на международните форекс пазари. Журналист популяризатор. Google
Галерия | Публикувано на АНАЛИЗИ и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to КРАЯТ НА „ВЪЗХОДА” СТРЕМИТЕЛНО НАБЛИЖАВА

  1. Pingback: КОЙ ЩЕ СЪРБА ПОПАРАТА НА ГЛАВНИЯ ГОТВАЧ | myForex

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s