ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ КОЙ ВИ ОБУЧАВА

Има два вида лектори, които компетентно могат да ви говорят как се търгува на финансовите пазари – едните се представят като дилъри в брокерски компании, другите – като трейдъри. И двете категории са напълно запознати с материята и могат да ви обяснят всички понятия, процедурата на трейдинга и особеностите на дадена платформа за търговия. Това е изключително необходимо за всеки начинаещ, както за първолака е важно да научи азбуката. В някои масови обучения се отива още по-далеч и начинаещият трейдър научва как да пише думи и дори малки изречения. Това всъщност е и най-високото ниво, до което масовите обучения приключват.

Всеки, който търгува на реална сметка, лично е установил, че професията трейдър е много по-трудна, отколкото ни се е струвала в началото. Същността на трейдинга не се изчерпва с отваряне и затваряне на позиции, с прецизен анализ и риск мениджмънт. Най-важното, което определя компетентността на трейдъра е неговата способност систематично да добавя към сметката си.

Винаги съм считал, че върховна цел на индивидуалния трейдър е да постигне финансова независимост, това се чува и в обученията, на които съм присъствал. От тази гледна точка за мен е изключително важно дали лекторът, който слушам, се издържа от собствения си трейдинг или основният му доход е от заплата. Някак си ми е трудно да повярвам, че ако си в лигата на печелившите трейдъри ще ти се налага да работиш за някого.

Не подценявам нито един от лекторите, на чиито обучения съм присъствал. От всеки един от тях съм научил по нещо полезно. Но винаги съм обръщал внимание, съветвам ви и вие да го правите, какъв е човека, който споделя своя опит. Ако искате да полетите в космическото пространство на финансите, по-полезен ще бъдат тези, които са преодоляли гравитацията на заплатата.

About Стефан Трашлиев

Индивидуален трейдър на международните форекс пазари. Журналист популяризатор. Google
Галерия | Публикувано на СЪВЕТИ и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ КОЙ ВИ ОБУЧАВА

 1. Александър Вичев каза:

  А вие от тейдинг ли се издържате, г-н Трашлиев? Питам напълно добронамерено, защото вече цяла година не мога да си върна обратно едни 500 лева, а да не говорим за изхранване… използвам предимно вълновия принцип. 🙂

  • Моята непосредствена цел за тази година е да стана квалифициран трейдър, което ще рече да започна да постигам системно увеличение на своя капитал. С едни и същи умения на финансовите пазари може да се прави малък, среден или голям бизнес, но докато не се научим да го правим както трябва, може да понесем малки, средни или големи загуби. Затова аз смятам, че в началото на своята кариера на финансовите пазари трябва да сме много предпазливи и да играем с малка сметка и на минимума на платформата.
   Едва след като станем стабилни в продължение на поне една година, можем да увеличим своя депозит, а с това да дигнем и обема, с който играем. Така че към днешна дата аз ВСЕ ОЩЕ не се издържам от трейдинг. В списание trade4win.info имам една статия „Обучението по трейдинг – с цена на диплома по финанси”, която ти препоръчвам.
   А колкото до парите, които си загубил, моят съвет е да не мислиш за тях и да НЕ се стремиш да си ги върнеш. Дай си време, научи се да търгуваш и те САМИ ще се върнат!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s